Dumpekarakterer til politiledelse

Ledelsen i Midt- og Vestsjællands Politi får dumpekarakterer i en undersøgelse blandt politikredsens ansatte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ledelsen i Midt- og Vestsjællands Politi får klare dumpekarakterer af politikredsens ansatte, skriver DAGBLADET Roskilde, fredag.  Det fremgår af en ny trivselsundersøgelse, hvor de ansatte i Midt- og Vestsjællands blandt andet er blevet bedt om at give politiledelsen karakterer.

Ifølge undersøgelsen er der store problemer med ledelsens evne til at skabe forståelse for de fastsatte mål i politiet, ligesom medarbejderne sender karakteren helt i bund, når det drejer sig om ledelsens evne til at skabe fælles retning og engagement.

Ifølge trivselsundersøgelsen halter det ligeledes - ifølge de ansatte - med politikredsens omdømme i offentligheden. Her er svaret også klart, at omdømmet ikke er godt.

De ansatte er blevet bedt om at give karakteren 1 til 4, hvor 1 et det laveste, på en række spørgsmål. Og på spørgsmålet om tilfredsheden med politikredsens øverste ledelses evne til at skabe forståelse for de fastsatte mål, er gennemsnitkarakteren 1,58 - den absolut laveste score blandt samtlige over 50 spørgsmål.

Peter Ibsen, der er formand for politibetjentenes faglige organisation Politiforbundet, er ikke overrasket over, at der bliver uddelt dumpekarakterer til ledelsen i Midt- og Vestsjællands Politi.

- Personalet bruger trivselsundersøgelsen til at sige til ledelsen, at de er dybt utilfredse med nogle af de måder, som politireformen er blevet håndteret på. Personalet har været i gennem en noget hårdhændet reform, og det smitter af her. Det er naturligt, at ansvaret for det her placeres hos den øverste ledelse, siger Peter Ibsen.

Han kritiserer samtidig både rigspolitichef Torsten Hesselbjerg samt topledelserne i alle landets politikredse for håndteringen af politireformen.

- Det har været et generelt problem lige fra rigspolitichefen og hele vejen ud i politikredsene, hvor man har været alt, alt for længe om at erkende, at det altså ikke gik helt så godt, som man gerne ville have. Hvis temperaturen var blevet taget ude i systemet, så burde man have fundet ud af, at der var noget galt. Og der har den samlede ledelse i det danske politi for sent erkendt, at der var problemer, siger Peter Ibsen til DAGBLADET

/ritzau/