¨

Du skal være fattigere for at få julehjælp

Foto: TV ØST

Fra i år kan langt færre søge om julehjælp hos Dansk Folkehjælp. Organisationen har strammet kravene og vil nu kun have ansøgninger fra de fattigste danskere.

På mandag er det sidste chance for at søge julehjælp hos Dansk Folkehjælp. Men i år er der langt færre, der kan søge.

Kun de fattigste kan søge
Organisationen har sorteret en stor skare af ansøgere væk ved at skærpe kravene, så det kun er de fattigste, der kan få hjælp til at holde jul. De fattigste er - ifølge Dansk Folkehjælp - enlige forsørgere på kontanthjælp med hjemmeboende børn under 18 år.

- Jeg ved godt, at folk på sygedagpenge eller førtidspension heller ikke lever på solsiden, men de har altså mere på bundlinjen end kontanthjælpsmodtagere, og vi er nødt til at prioritere, siger Klaus Nørlem, der er generalsekretær i den humanitære organisation.

Tusindvis af afslag
I seks år har Dansk Folkehjælp tilbudt julehjælp, og i alle årene er antallet af ansøgninger steget. Problemet er bare, at organisationen ikke tilsvarende har kunne samle penge ind til de mange ansøgere.

- Hvis vi skulle hjælpe alle, så skulle vi samle mellem 20 og 30 millioner kroner ind - og vores rekord fra sidste år lyder kun på cirka syv, fortæller Klaus Nørlem til TV2 ØST.

På trods af de nye, skærpede krav, regner Klaus Nørlem ikke med, at organisationen ender med at have penge på kontoen efter uddeling af årets julehjælp.

- Nej, det tror jeg ikke. Der er masser af enlige forsørgere på kontanthjælp, der har brug for hjælp til at holde jul for deres børn, siger han.

Dansk Folkehjælps julehjælp

En julehjælpspakke består af: en dagligvarekurv med julemad og godter til en værdi af 500 kr, et gavekort til Sportmaster på 500 kr. og et gavekort til BR på 500 kr. Gavekortene er tiltænkt gaver til børnene.

Ansøgningsformularen kan du finde her på folkehjælps hjemmeside.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App