Du kalder - politiet kommer måske

Politiet rykker ikke ud til alle anmeldelser, selvom der er tale om forbrydelser. De har en tommelfingerregel for, hvornår en sag er vigtig nok til, at de starter politibilen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mette Tiensuu fra Stensved har haft ubudne gæster.

Mens hun lå og sov, listede en tyv sig ind i hendes hjem ad den ulåste dør. Gerningsmanden stak af med en taske og noget tøj.

- Næste morgen går det først rigtig op for mig. Altså 24 timer efter. Da går op for mig, hvad det egentlig er, der er sket, og jeg bliver virkelig bange, fortæller Mette Tiensuu.

Hun meldte tyveriet til politiet - men de valgte ikke at tage ud til hende, selvom hendes naboer har beskrivelser af den potentielle gerningsbil og dens nummerplade.

- Det er fuldstændig urimeligt, synes jeg, at der ikke bliver gjort noget ved det, mener Mette Tiensuu.

Politiet sender ikke en vogn ud til alle anmeldelser, selvom der er blevet begået kriminalitet.

- Vi prioriterer ud fra en liste, der hedder: Er der personer på spil? Er der miljø på spil? Eller er der store værdier på spil? Dem tager vi ovenfra i den rækkefølge, fortæller politiinspektør for Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, Erik Johansen.

Hvis man anmelder et tyveri - altså et tilfælde, hvor man er blevet bestjålet, men gerningsmanden ikke har skullet overvinde forhindringer for at begå forbrydelsen - så skal man ikke regne med at se politiet.

- Hvis det er et tyveri, der er foregået for noget siden, jamen så kommer politiet ikke lige ud. Så registrerer vi og prøver at finde frem til gerningsmændene på anden vis, fortæller Erik Johansen.


Nyhedsoverblik