¨

Du bliver meget ældre end din mormor

Foto: TV ØST

Levealderen stiger stødt og roligt i Danmark. Du kan se frem til at blive op til 20 år ældre end dine bedsteforældre.

Levealderen stiger

Vi lever længere og længere.

Hvor det i 1800-tallet var almindeligt at dø i starten af 40’erne, så er levealderen langsomt, men sikkert, steget lige siden.

I dag lever vi i gennemsnit 78,6 år her i Region Sjælland. Det er omtrent ét år kortere i gennemsnit end i resten af landet. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Stevns slår rekord

Den længste levetid her i regionen finder vi blandt borgerne i Stevns Kommune. De kan se frem til at blive i gennemsnit 78,8 år. Dermed bevarer kommunen sin førsteplads over levetiden i Region Sjælland. Andre kommuner haler dog ind, og førstepladsen kan muligvis snart tilfalde Holbæk Kommune.

Her har borgerne nemlig forbedret levealderen markant, og fortsætter tendensen, så går der kun et par år, før de tager prisen som de længstlevende i regionen.

Den største levealder finder vi dog, når det kommer til de forskellige køn. Kvinderne har nemlig en længere levetid end vi mænd. I gennemsnit, så holder kvinderne fire år længere end mændene.

Mændene haler dog hastigt ind på kvinderne – og vi kan alle sammen se frem til at leve stadig længere. I gennemsnit kan du se frem til at blive omkring 20 år ældre end dine bedsteforældre, vurderer forskerne.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App