DSB vil holde priserne

DSB vil gøre det billigere for pendlere at tage toget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Månedskortet og 10-turskortet til DSB skal koste det samme til næste år som nu. Og sådan skal det også gerne være i årene efter. Det mener DSB, som vil gøre det billigere for pendlerne at tage toget rundt i landet.

Ved at holde priserne i ro bliver månedskortet reelt billigere, end det er i dag, fordi pendlerne så - når man tager højde for lønstigninger - skal bruge en mindre del af deres månedsløn på togkortet.
Samtidig skal nye kunder lokkes fra bilen over i toget ved endnu flere rabatordninger end i dag, siger DSB's administrerende direktør, Søren Eriksen.

Men nogen skal betale for pendlerforkælelsen, for DSB er forpligtet til at sætte billetpriserne op med det, der svarer til den gennemsnitlige lønstigning i Danmark. Det vil DSB gøre ved at lade de kunder, der kun tager toget en gang imellem, betale mere end i dag. Det betyder, at kontantbilletterne typisk vil stige med fem procent, altså små 20 kroner ekstra for turen mellem Århus og København.

Formanden for Folketingets Trafikudvalg, Flemming Damgaard Larsen (V), roser DSB for beslutningen.

»Det er vigtigt, at pendlerne bliver i toget, for hvis de begynder at tage bilen, vil det belaste vores veje voldsomt,« siger han.

Det skriver Metroxpress