DSB til sjællandske pendlere: Vi er tilbage med normal køreplan

DSB kører igen efter normal køreplan efter seks måneder, hvor pendlerne har måtte trækkes med aflysninger og færre siddepladser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De sjællandske togpendlere kan starte efter sommerferien med flere siddepladser. Det lover DSB, der nu har indsat samtlige ME-lokomotiver igen. 

quote Den køreplan indeholder det normale antal ME-lokomotiver og altså også dobbeltdækkere, og det dækker selvfølgelig over at så er der også flere pladser

Tony Bispeskov, informationschef, DSB

- Situationen er den, at DSB fra i dag kører al planlagt regionaltrafik med ME-lokomotiverne, ligesom at de pendlerlyntog, der tidligere har været taget ud af drift, de også er sat ind igen, siger informationschef i DSB, Tony Bispeskov til TV ØST.

De 33 ME-lokomotiver blev taget ud af drift 26. januar 2018, da man opdagede revner på akslerne på lokomotiverne. Det betød, at man af sikkerhedsmæssige hensyn skulle have samtlige lokomotiver på værksted.

Det er de lokomotiver, som trækker dobbeltdækkertogene, så derfor har pendlerne måtte leve med færre pladser og flere aflysninger.

Flere tog og normal køreplan

ME-lokomotiverne blev indsat løbende, men mandag lover DSB, at man er tilbage i normal drift.

- Det betyder, at vi har taget hul på den mere normale køreplan. Henover sommerferien har vi kørt færre tog, simpelthen fordi der er færre kunder. Nu hvor pendlerne er tilbage fra ferie, og børnene er startet i skole, så har vi øget antallet af tog, så vi er tilbage i en mere normal køreplan, siger Tony Bispeskov og fortsætter:

- Den køreplan indeholder det normale antal ME-lokomotiver og altså også dobbeltdækkere, og det dækker selvfølgelig over, at så er der også flere pladser, siger han.

DSB har besluttet at udbetale kompensation til pendlerne for det seneste halve års besvær som følge af, at lokomotiverne var ude af drift. 

- Vi har besluttet at tilbagebetale 20 procent til de kunder blandt andet på Sydbanen, som har været berørt af situationen. Det er et udtryk for, at vi godt er klar over, at kunderne ikke har fået den vare, som de er vant til. Der har været færre siddepladser og aflyste afgange, og i det hele taget har det været slemt, siger Tony Bispeskov.