DSB-personale svigtede

I tirsdags brød et DSB-tog i brand udenfor Ringsted station. Ilden spredte giftig røg ned gennem vognene. Men personalet magtede ikke, at hjælpe folk i sikkerhed. Sådan lyder kritikken fra en passager.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Hvad hvis det går rigtig galt en dag. Hvad sker der så?

Sådan spørger Mette Lauritzen fra København efter hun i tirsdags tog toget med familien til Vejle. kort inden ankomsten til Ringsted station gik der ild et sted i toget. Ilden spredte en tyk og giftig røg ned gennem togets vogne.

- Personalet løb forvildet rundt frem og tilbage i toget og der kom ingen meddelelser om, hvad der skete, siger hun.

I det hele taget mener Mette Lauritzen, at personalet var mere i panik end passagererne.

- Det var jo egentlig feriegæsterne, der forholdt sig roligt, var nøgterne og som instruerede personalet i, hvad der skulle gøres.

Specielt en episode illustrerer ifølge Mette Lauritzen hvor lidt personalet havde styr på tingene.

- Kontrolløren løber hen og kommer faktisk til at låse døren ned til den røgfyldte kupe. Der er så en dame, der meget insisterende og meget vredt siger "du må ikke låse derind til, der er flere folk derinde. Du skal have dem ud," fortæller Mette Lauritzen.

Men det værste var den manglende kommunikation. Der blev fortalt over højtalerne, at toget var forsinket. Men intet andet.

-Vi fik intet at vide om, hvad der er sket. Og ikke noget om røg og ikke noget om ild. Da vi så kører ind på perronen holder der brandbiler, og der er røgdykkere, der kommer løbende, og så tænker jeg okay, nu er vi dem der er smuttet, siger Mette Lauritzen.

Familien f

andt først ud af hvad der var sket, da de selv havde fundet vej til et tog videre.

-Hvis bare vi havde fået at vide, at der er røgudvikling i toget. Vi kører nu mod Ringsted og i Ringsted vil der være en brandbil, der tager sig af røgudvikling, og der vil være en læge til stede, der kan tilse, hvis der er nogen der har det dårligt.

Den besked kom aldrig. Så næste gang vælger familien nok bilen.