¨

DSB godt i gang med ny køreplan

Foto: TV ØST

Togene har leveret god præcision i det første døgn med ny køreplan. I myldretidstrafik mandag morgen holdt togene øst for Storebælt en præcision på 91,7 procent

Søndag skiftede DSB til den nye køreplan, som de rejsende skal orientere sig i gennem det meste af 2012. Og selvom den slags typisk udløser forvirring, så har togene leveret en rettidighed, der er over vanlig standard.

Det skriver DSB's personaleblad, "DSB I Dag".

På planens premieredag, søndag, ankom 96,7 procent af togene til tiden, og det er markant over de 90,3 procent, som DSB er forpligtet til i trafikkontrakten med staten.

Præcisionen var ligeledes højere, end den hidtil har været i 2011, hvor den har ligget lige på den kritiske grænse på 90,3 procent for de første 11 måneder.

Også i mandag morgens myldretidstrafik holdt togene en præcision på 91,7 procent øst for Storebælt

Den gode start vækker glæde hos trafikinformationschef Tony Bispeskov, som dog er forsigtig med at forgylde den nye køreplan.

- Endnu er det for tidligt at sige noget generelt om den nye køreplan i praksis, men de foreløbige erfaringer viser, at der er grund til at være forsigtig optimistisk, siger han til personalebladet.

Starten var således heller ikke helt problemfri, da der blev konstateret pladsmangel i nogle tog. Det skyldes ifølge DSB, at de nye afgangstider har fået passagererne til at vælge et andet tog, end de hidtil har benyttet

- Vi følger udviklingen tæt og bytter rundt på togene og tilpasser deres størrelser ud fra de tal, vi får meldt ind, så de vil opleve, der sker løbende tilpasninger, siger Tony Bispeskov.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App