DSB forbedrer forhold for handikappede

Fremover kan handikappede få assistance til at stige af og på togene på alle landets stationer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når DSB’s nye køreplan træder i kraft, vil en anden ny ordning også se dagens lys. Fra søndag d. 13. december, hvor køreplanerne skifter, kan handicappede og gangbesværede 24 timer i forvejen bestille assistance til alle DSB’s stationer. I dag er det kun på landets 60 største stationer, at de handikappede eller gangbesværgede kan få hjælp.

Hos Danske Handicaporganisationer er de glade for udviklingen. 

- Det er rigtig godt, at det nu kan lade sig gøre at komme omkring i det ganske land. Det betyder meget, at vores medlemmer ikke længere er begrænset til at rejse mellem de største stationer, når de skal besøge deres familie eller deltage i aktiviteter. Med DSB’s nye landsdækkende service er vores medlemmer i mindre grad afhængige af, at nogen kan hente og bringe dem. Det giver dem større frihed, siger formand Thorkild Olesen i en pressemeddelelse.

DSB udvider samarbejde

DSB har omkring 18.000 handicapassistancer om året. Det er en service, som DSB yder i samarbejde med lokale taxavognmænd og Falck. De er glade for, at de nu kan udvide aftalen.

- Det skal være nemt for alle kunder at rejse med tog. Det arbejder vi løbende på at forbedre. Jeg betragter vores nye landsdækkende service som et væsentligt tiltag, og jeg håber, at det kan være med til at øge kundernes mobilitet, siger økonomidirektør Thomas Thellersen Børner.

Rejs spontant fra udvalgte stationer

På S-banen, Kystbanen og udvalgte stationer på Nordvestbanen behøver kunderne ikke bestille assistance i forvejen.  Sådan kommer det nu også til at være på Nordvestbanens stationer Roskilde, Lejre, Hvalsø, Tølløse, Vipperød, Holbæk og Kalundborg fra søndag den 13. december. På de udvalgte stationer er perronerne moderniseret, og der standser udelukkende tog med lav indstigning.