¨

Drop bløde julegaver

Foto: TV ØST

I hvert fald hvis det er den levende slags. Både dyrehandlere og en dyre-psykolog advarer mod at give levende dyr i julegave.

Fisk, marsvin og hunde kan være store ønsker på et barns lange ønskeliste. Men det er en dårlig idé at give dyr i julgave, uanset om modtageren brændende ønsker sig en levende, blød pakke. Det fortæller Nyhedsbureauet Newspaq.

Det er nemlig stressende for både dyret og den nye ejer, lyder det fra en dyrelæge og flere dyrehandlere.

I Bonnies Dyrecenter i Slagelse, hvor man til daglig sælger alt fra kakerlakker til silkeaber, fraråder man de nuttede, bløde gaver.

-Vi opfordrer folk til at købe dyrene efter jul. Vi synes, det er en rigtig dårlig idé at give dyr til jul. Det er en stressende tid, og det er ikke det tidspunkt, man har tid til at tage sig af dyr, siger dyrecentrets chef, Hans Prammann.

Dyrehandlerne bakkes op af dyrlæge og dyrepsykolog Jørgen Mikkelsen.

-Der er så meget andet at se til i julen, og dyr egner sig ikke som gaver. Valget af et dyr skal være velovervejet og planlagt. Det er noget, man skal bruge rigtig lang tid på, siger Jørgen Mikkelsen, der har speciale i dyrs psykologi.

Han fraråder impulsive køb af dyr til venner og familie - ikke mindst i julen.

"Hvis man gerne vil give et dyr væk, så kan man give et gavekort, og man kan så efterfølgende gå ud og finde gaven sammen. Det værste, man kan gøre, er at påtvinge mennesker et dyr, de ikke har ønske om. Det kan blive katastrofalt," siger dyrlægen.

Foruden stress er der nemlig også mange andre farer forbundet med højtiden, når man er firbenet.

Grankogler, glaskugler, gavebånd og flæskesteg er eksempelvis ikke godt for en lille hundehvalp.

"Det kan være dødens farligt og kræve operationer af hunden. Og hvis man allerede har dyr, så skal man ikke fodre dem anderledes, end man plejer. Al den fede julemad skal vi holde i vores egne maver," lyder rådet fra Jørgen Mikkelsen.

Hvert år oplever Dyrenes Beskyttelse, at mange uønskede kæledyr bliver afleveret til foreningens internater.

Dyrenes Beskyttelse forslår derfor, at man for eksempel giver et hundehalsbånd, som et symbol på, at man gerne vil give en hund til jul

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App