Dronningens sommertogt går her til regionen

Til sommer vil Dronning Margrethe lægge vejen forbi i alt fem kommuner i forbindelse med hendes sommertogt. To af dem ligger her i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kongeskibet Dannebrog stævner til sommer igen ud på sommertogt. I 2016 lægger Dronning Margrethe vejen forbi både Lolland- og Odsherred Kommune.

Lolland Kommune er første stop på årets togt. Fra den 1. til den 2. juni vil kommunen skulle byde det royale skib med majestæten ombord velkommen.

- Det er en stor ære for hele Lolland Kommune at få muligheden for at præsentere Hendes Majestæt Dronningen for vores dejlige landsdel, siger borgmester Holger Schou i en pressemeddelelse.

Programmet for besøget er endnu ikke fastlagt, men Lolland Kommune har inviteret Dronningen i anledning af Maribo og Nakskovs byjubilæer.

Sensommerbesøg i Odsherred

Dette års sommertogt falder i to omgange. Når Dronningen i september stævner ud, så bliver det med stop den 5. og 6. september i Odsherred Kommune.

- Vi er meget glade for og beærede over, at dronningen vil besøge vores del af landet og Danmarks første UNESCO-geopark, og vi glæder os til at kunne vise majestæten noget af det karakteristiske i Odsherred inden for kunst og kultur, landskab og fødevarer, og formentlig også vores aktive lokalsamfund og produktionsvirksomheder, siger borgmesteren Thomas Adelskov i en pressemeddelse.

Kommunerne skal nu i samarbejde med statsforvaltningen og hofmarskallatet fastlægge de endelige programmer for besøgende.

Prinsgemalen plejer at være en del af de årlige sommertogter, men efter at have annonceret, at han nu går på pension, så bliver dette års tur altså med Dronningen alene ombord.