Dramatisk uheld gav kun bøde på 500

En bus fyldt med elever fra CELF kolliderede tilbage i feburar med en lastbil og en varevogn på Sydmotorvejen. Sagen er nu afsluttet med en bøde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I slutningen af februar var 196 elever på vej til Bella Centeret i København, men turen blev ikke helt som ventet.

Den forresten af de fire busser kom nemlig i klemme mellem en lasbil, der ville overhale og en varevogn, der kom bagfra. Bussen endte derfor i grøften, men alle slap uden alvorlige kvæstelser. Det skriver Folketidende.dk

Her otto måneder efter ulykken har politiets anklager nu afsluttet sagen, og føreren af varevognen slipper med en bøde på 500 kroner for ikke at vise agtpågivenhed.

Politiadvokat Michael Boesen fortæller til Folketidende.dk, at det er et sammenfald af flere uheldige omstændigheder som gør, at uheldet får så stort et omfang den gør.

- Den unge mand i varevognen er uopmærksom et øjeblik og opdager først for sent, at lastbilen som er ved at blive overhalet af en bus har sænket farten. I forsøg på at undgå påkørsel af lastbilen trækker han ud i nødsporet. Det er ikke muligt at trække til venstre, da bussen er ved at overhale. Undvigemanøvren mislykkedes og uheldet en realitet.

Fra TV2 ØST 1. marts 2011: