¨

Dramatisk hjemkomst

Foto: TV ØST

Det hold hjemmeværnssoldater her fra regionen der senest har haft ansvaret for at bevogte den Franske militærlejr Novo Selo i i Kosovo, vendte hjem i går.

Dramatisk hjemkomst

 
Det hold hjemmeværnssoldater her fra regionen der senest har haft ansvaret for at bevogte den Franske militærlejr Novo Selo i i Kosovo, vendte hjem i går. Og det blev en lidt mere spændende hjemkomst end forventet.
 

Hvorfor det svenske troppetransportfly fik problemer med sine flaps, vides ikke, men Roskilede Lufthavns katastrofeberedskab stod klar til at assistere da flyet satte hjulene ned på landingsbanen. Uden fungerende flaps er svært at bremse et fly efter landingen, men trods de dramatiske omstændigheder gik alt dog som det skulle, og de ventende familier tog situationen med knusende ro.
 
Hjemmeværnssoldaterne har været afsted i 10 uger, men soldaternes familier og venner måtte styre deres lyst til at knuse, kysse og kramme, indtil velkomsten ved Oberst Ole Jørgensen var gennemført. Men så blev der også givet frit løb for gensynsglæden.
 
De regionale soldater var det trediesidste hold der har været på vagt i Kosovo. Til sommer overtages missionen af professionelle danske soldater. Hjemmeværnskompagnier fra hele landet har de sidste to et halvt år, på skift bevogtet den store franskledede internationale militærlejr i det nordlige Kosovo. 

01:50 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App