Dræbersneglene kommer nu

Med det fugtige vejr er det blevet tid til at sætte ind over for dræbersnegle.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Er du haveejer og fortsat vil have grøntsagerne for dig selv, er det på tide at sætte det store dræbersnegleberedskab i værk, skriver NORDJYSKE Stiftstidende tirsdag.

Det milde og fugtige danske sommervejr er nemlig et sandt mekka for slimklatterne, fortæller biolog ved Naturhistorisk Museum i Århus, Frank Jensen.

- Når folk endnu ikke har set så meget til dræbersneglene, skyldes det, at den tørre periode i maj var dårlig for dem. Så forbliver de i skjul og forlænger deres dvaletilstand. Men nu er vejret fugtigt, og så kommer de hurtigt frem, siger han.

Og der er al mulig grund til at sætte ekstra blus på kogekedlen og slå knæene i muldjorden, for en enkelt dræbersnegl kan nemlig nå at blive til 400 henover en havesæson.

Derfor gælder det om at få has på dem, inden de når at vokse sig store, for ifølge Frank Jensen er de røde utysker en plage, der er kommet for at blive.

- Fordi vi ikke har set meget til dræbersneglene i år, skal vi ikke tro, at vi er sluppet af med dem. Vi vil have dem i mange år endnu.