Dræbersneglene kommer

Haveejere skal tage sig i agt. En invasion af dræbersnegle er på vej, og det tyder på, at den uvelkomne gæst er kommet for at blive.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fire gange om dagen går Lønning Christoffersen samme rute i sin have i Gedesby. Han er på jagt. På sneglejagt.

- Jeg gik en aftenrunde i går, og der samlede jeg hele 45 sammen. Jeg vil tro, jeg i alt har dræbt 2000 i år, siger han.

Dræbersneglene elsker den fugtige sommer. Og alt tyder på, at de er kommet til Danmark for at blive. Sådan lyder det fra Sabine Engelke, som er biolog og har skrevet speciale om dræbersnegle.

- Dræbersneglene er kommet for at blive i Danmark. De er helt vilde med det fugtige klima, og siden de har været her siden 1991, så tyder alt altså på, at vi ikke slipper af med den igen, siger hun.

Så Lønning Christoffersen kan godt gøre sin sneglejagt til en fast rutine. De kan nemlig være til stor gene for både haveejere og planter.

- For det første så er det rigtig ulækkert. Hvis jeg ikke gjorde noget ved det, så ville vi slet ikke kunne være her for snegle. For det andet så æder de simpelthen alt, hvad vi har af ting og sager. Vores pindsvin gør jo, hvad de kan, men de kan jo slet ikke spise så mange snegle, siger han.

Gode råd mod dræbersnegle:

Fortvivl ej, hvis din have er blevet invaderet af de sultne og slimede dyr. Her får du gode råd fra havedoktor Magnus Gammelgaard Nielsen til, hvordan du kommer dræbersneglene til livs.

  • Saml de store snegle ind hver aften. Det er dem, der lægger æg. En enkelt snegl kan lægge op til 400 æg, så det er vigtigt at få samlet de store med det samme. Det er bedst at indsamle sneglene ved skumringstid.

  • Løft sten og planker, hvor sneglene allerede kan have lagt deres æg. De er 4-5 millimeter brede og hvide, og det gælder om at få snegleæggene fjernet hurtigst muligt, inden de begynder at klække. Man kan enten smide æggene ud af haven eller smadre dem med for eksempel en hammer

  • Lav aftaler med naboer eller via grundejerforeningen om at samlet indsats mod dræbersneglene. Dræbersneglene holder sig ikke inden for grænser, så de kan være svære at komme til livs, hvis man ikke laver en samlet indsats.

  • Man kan indrette sin have, så den er mindre modtagelig over for snegle. Dvs. man for eksempel sætter såkaldte sneglehegn op om sårbare planter og blomster. Sneglene er specielt glade for pynteblomster.

  • Endeligt kan man strå sneglebekæmpelsesmidler med jernfosfat ud på udsatte steder i haven, men pas på! Det er giftigt for snegle, og det tiltrækker også almindelige snegle.

Spis dræbersneglene

Har du ikke fået nok af de slimede dyr, så følger der her en opskrift på, hvordan du tilbereder dem. Det er nemlig muligt, og ganske ufarligt, at sætte tænderne i dræbersneglene. Du kan finde en opskrift ved at trykke HER. Velbekomme.

 


Nyhedsoverblik