Drabssigtede er mistænkt i ny sag om hjemmerøveri og andre grove forbrydelser

De to personer, der er varetægtsfængslet for drab begået i Ruds Vedby og Vemmelev, er også blevet sigtet for et hjemmerøveri i Nordsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De to personer, der er sigtet for drab på 68-årige Kiehn Georg Andersen i Ruds Vedby og 80-årige Poul Frank Jørgensen i Vemmelev på Sydsjælland i april og juni måned i år, er også blevet sigtet for have begået et hjemmerøveri med et oversavet jagtgevær i Skibby i Nordsjælland. 

Der er tale om en 42-årig mand fra Korsør og en 34-årig mand fra Sneslev.

Det skriver Ekstra Bladet.

Indblandet i flere alvorlige og grove forbrydelser

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i samme ombæring udsendt en pressemeddelelse om den nye sigtelse.

Heri står der blandt andet, at efter varetægtsfængslingen er efterforskningen mod de to mænds gøren og laden fortsat. Den omfattende efterforskning har blandt andet afdækket nye sigtelser.

- Vores efterforskning tegner et meget bekymrende billede af de to anholdte, som vi mistænker for at være indblandet i flere andre alvorlige og grove forbrydelser ud over de to drab og hjemmerøveriet i Skibby. Så vi fortsætter med en dybdegående efterforskning mod de to mænd ind til alle kort i sagen er blevet vendt, fortæller politiinspektør Kim Kliver.

Efterforskningens resultater holdes tæt ind til kroppen, da politiet fortsat finder vidner, der skal afhøres. Men så snart det er muligt at give flere oplysninger vil Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sende yderligere information ud.

Forsvarer vil have 34-årig løsladt

De nye sigtelser er dog kun rejst af politiet og ikke officielt i retten, og de indgår derfor ikke i fængslingsgrundlaget af de to mænd.

Den 34-åriges forsvarer Eigil Strand understregede i retten, at den nye sigtelse derfor ikke skulle tillægges betydning i forhold til, om hans klient fortsat skulle sidde varetægtsfængslet.

- Det er et falsk lod i vægtskålen. Det skal retsformanden set bort fra, sagde forsvareren, der argumenterede for, at hans klient skulle løslades, fordi han ikke mener, at han kan påvirke sagens forfølgning.

Retsmøderne har hidtil kørt bag lukkede døre, men retsformanden valgte i dag at åbne dørene.

Ændrede forklaring

Ekstra Bladet skriver, at det til retsmødet blandt andet kom fra, at den 42-årige har ændret forklaring siden grundlovsforhøret i juni. Her sagde han, at en medsigtede var med ude på begge gerningssteder, men sad i bilen.

Af en forklaring vedrørende drabet på offeret fra Ruds Vedby, Kiehn Georg Andersen, som den 42-årige har afgivet i august måned, og som delvist blev læst op ved dagens fristforlængelse, fremgår det, at han nu forklarer, at det var den 34-årige, der slog begge mændene ihjel. 

Mens den 42-årige i grundlovsforhøret erkendte drab og brandstiftelse og blev varetægtsfængslet på begrundet mistanke om, at han er skyldig i to tilfælde af dødsvold og for at have sat ild til gerningsstederne, nægter den 34-årige sig skyldig i drab, men erkendte ulovlig våbenbesiddelse. Han blev alene varetægtsfængslet for dødsvold i forbindelse med det ene drab på Kiehn Georg Andersen samt ulovlig våbenbesiddelse.

Ved dagens fristforlængelse blev han fortsat varetægtsfængslet frem til 7. november på samme fængslingsgrundlag.