Dømte venter i månedsvis på fodlænker

Antallet af sager med fodlænker hober sig op hos Kriminalforsorgen. Ressourcerne er knappe, så de dømte må vente længe med at afsone deres straf

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kriminelle danskere må væbne sig med tålmodighed, hvis de ønsker at afsone deres straf med en såkaldt fodlænke.

Ordningen er nemlig blevet så populær, at Kriminalforsorgen slet ikke har ressourcer nok til at behandle de dømtes ansøgninger. Det bekræfter kriminalforsorgsleder Niels-Ebbe Jensen fra Afdelingen på Sydsjælland og Lolland-Falster.

- Vi har en sagsbunke, der hober sig op. Sidst jeg tjekkede, havde vi 60 ansøgninger, der bare lå på bordet. Vi har virkelig travlt, siger Niels-Ebbe Jensen til Ritzau.

Vicedirektør i Kriminalforsorgen Anne Esdorf betegnede ellers for nylig ud ordningen som en succes. I dag er knap 160 dømte i afsoning med en sladrehank om anklen, og hun forventer, at antallet af afsonere stiger i slutningen af året. 

Men ifølge Niels-Ebbe Jensen kunne tallet stige med det samme, hvis de lokale afdelinger af Kriminalforsorgen fik flere ressourcer

- Det er trist, at folk må vente så længe med at afsone deres straf. Mange ansøgere har ventet fire-fem måneder på et svar fra os.

Niels-Ebbe Jensen og hans otte ansatte fra Afdelingen på Sydsjælland og Lolland-Falster er nødt til at prioritere i ansøgningerne, da voldsforbrydere helst skal påbegynde deres afsoning inden for 30 dage. Dermed må andre lovovertrædelser som eksempelvis trafikforseelser vente i flere måneder.