Dom i bankTrelleborg-sag

Småaktionærerne i bankTrelleborg-sagen har vundet retssagen. De får bare ingen penge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De får ret i, at det var ulovligt, da en storaktionær tvangsindløste og solgte deres aktier til Sydbank. Dommen faldt kl. 10.00 her til formiddag og blev sendt direkte ud til småaktionærerne.

Men de mere end 4000 småaktionærer får ikke udbetalt mere i kompensation, end de allerede har fået, fastslår landsretten her til formiddag.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at vi har fået medhold i, at det var ulovligt at tvangsindløse vores aktier. Men jeg er meget overrasket over, at vi så ikke får en økonomisk kompensation, siger Jan Marcher, der er talsmand for aktionærerne i bankTrelleborg.

Lene Binderup er af de mange tusind aktionærer, der nu kan se langt efter en erstatning:

Lene Binderup er en ud af 4.470 småaktionærer, der i dag fik beskeden om, at de ikke får erstatning for det tab, de led, da deres aktier i bankTrelleborg blev tvangsindløst.

I 2007 investerede Lene Binderup 100.000 kroner i aktier i bankTrelleborg. Et års tid efter var det beløb vokset til 220.000 kroner. Alligevel har hun kun fået omkring 30.000 udbetalt efter Sydbank opløbte bankTrelleborg i januar 2008.

- Det var jo den risiko jeg løb. Men det glemmer man, når man sidder foran en person, der prøver at overbevise en om, at det skal du gøre og det er helt sikkert, siger Lene Binderup, der er folkepensionist og bor i Slagelse.

I dag er det økonomiske sikkerhedsnet væk under Lene Binderup.

- Hvis der sker noget uforudset er det rart at vide, at det nok skal gå, fordi man har nogle penge. Men det har jeg ikke, fortæller Lene Binderup.

Hele dommen kan læses på Østre Landsrets hjemmeside og fylder 167 sider.