Dødeligheden falder fortsat

Den nyeste opgørelse fra Region Sjælland viser, at dødeligheden nu ligger lavere ned landsgennemsnittet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dødeligheden falder fortsat i Region Sjælland. Det viser en ny opgørelse over dødsfaldene generelt og dem på sygehusene, skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Den nyeste opgørelse viser, at dødeligheden nu ligger lidt lavere end landsgennemsnittet.

- Vi har gennem længere tid set en klar tendens: Dødeligheden falder i Region Sjælland, fastslår regionsrådsformand Steen Bach Nielsen.

Systematisk indsats

Region Sjællands HSMR (Hospitals-Standardiserede Mortalitets-Rater) for 1. kvartal 2013 er på 94, lige under landsgennemsnittet på 95.

HSMR måles hvert kvartal, og tallet vil dermed normalt svinge op og ned i årets løb. Det afgørende er, at tallet falder over tid, og den tendens ses både for regionen samlet og de enkelte sygehuse.

- Faldet er et resultat af personalets systematiske indsats i hverdagen for at øge patientsikkerheden. Det kan for eksempel være at forebygge, at en patient rammes og svækkes af en infektion oveni sin sygdom, fortæller sundhedsfaglig chef, overlæge Preben Cramon, Region Sjælland.

Fakta

  • HSMR for Region Sjælland:1. kvartal 2013: 94 4. kvartal 2012: 95
  • HSMR står for Hospitals-Standardiserede Mortalitets-Rater og blev indført i 2007 for at måle effekten af indsatsen for at reducere dødeligheden på de danske sygehuse. Tallene offentliggøres hvert kvartal på Sundhed.dk
  • HSMR viser antallet af dødsfald - i op til 30 dage efter indlæggelsen - set i forhold til det forventede antal dødsfald. Det forventede antal dødsfald er fastlagt ud fra nationale tal for 2008. Dødeligheden sammenlignes altså med det nationale niveau i 2008 (= HSMR 100)