Dødelig og smitsom kaninsygdom breder sig

En dødbringende kaninsygdom er lige nu i udbrud i Europa. Sygdommen er ekstrem smitsom, og derfor frarådes udstillinger indtil oktober.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kaningulsot, som sygdommen hedder i daglig tale, er lige nu i udbrud i Europa. Sygdommen er yderst smitsom og dødelig.

Sygdommen er allerede gået i land på Bornholm, hvor medlemmer af Danmarks Kaninavleforening melder om flere tilfælde.  Derfor frygter Danmarks Kaninavlerforeing, at sygdommen snart rammer resten af landet. 

Det skriver Danmarks Kaninavleforening i en pressemeddelelse.

- Det er en helt ekstraordinær situation, siger formand for Danmarks Kaninavleforening, Carsten Philipsen.

Sygdommen spredes typisk langs fuglens trækruter, og derfor er kystnære områder særligt udsatte. Sygdommen rammer både vilde og tamme kaniner, men ikke harer og andre dyr.   

Fraråder udstillinger

De seneste tilfælde på Bornholm har fået Danmarks Kaninavleforening til at fraråde udstillinger og samlinger af kaniner indtil mandag den 3. oktober.  

- Fra de berørte avlere ved vi, at kaniner kan blive dårlige og dø på under en halv time. I mange tilfælde uden et eneste tegn på, hvad de er døde af, udtaler Carsten Philipsen og tilføjer:

- Vi taler om en dødelighed på over 90 procent, så det har fatal betydning for kaninavlen i Danmark. Racer og avlstammer, der er forædlet gennem årtier kan gå tabt.  

Symptomerne er pludselig død, høj feber, ingen eller nedsat appetit og klart/blodig udflåd fra næsen. Hvis du har mistanke om, at din kanin er smittet, så skal du straks tage kontakt til din dyrlæge. 

Du kan finde mere information HER

Sådan passer du bedst på din kanin