¨

Dobbelt så mange søger om julehjælp

Foto: TV ØST

Antallet af fattige familier i Danmark, der søger om julehjælp er blevet fordoblet i år. Det blev klart, da ASF Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet i aftes gjorde antallet af ansøgere op i deres fælles juleindsamling.

 

I fjor blev 2300 familier godkendt til at modtage julehjælp. I år er der kommet 5.000 ansøgninger, hvoraf de 4.500 er godkendt som familier med behov for hjælp.

- Både jeg og mine kolleger i andre indsamlingsorganisationer havde regnet med en stigning på 25-30 procent. Men her er tale om en stigning på 100 pct. Det er alarmerende tal, som viser, at fattigdom i Danmark er et stigende problem, siger generalsekretær i ASF, Klaus Nørlem. Organisationen har sit hovedkvarter  i Holeby på Lolland

Antallet af godkendte familier er tre gange så stort, som det antal familier, det sidste år lykkedes at hjælpe. Hvis alle skal have hjælp i år, kræver det et indsamlingsresultat tæt på seks millioner. I fjor lykkedes det Ekstra Bladet og ASF at nå et rekordresultat på 1,8 millioner.

For at blive godkendt til julehjælp skal man være en børnefamilie på overførselsindkomst uden andre lønindtægter. Familiens situation skal bekræftes af hjemkommunens socialcenter.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App