Dobbelt op på bøder ved vejarbejde fra i dag

Fra i dag bliver det dobbelt så dyrt at køre for stærkt ved vejarbejder. Du kan se taksterne i teksten nedenfor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er en god ide at tjekke farten en ekstra gang, når der er vejarbejde, hvor du kører. Fra i dag stiger bødetaksterne til det dobbelte, hvis farten er for høj på strækninger med vejarbejde som for eksempel ved Øverup ved Næstved, hvor byggeriet af omfartsvejen er i fuld gang.

Tv2.dk har lavet en oversigt over de nye bødetakster. Her kan du se, hvad det fremover koster at køre for stærkt ved vejarbejde:

  • Kører 100 km/t ved en fartgrænse på 80 km/t = bøde på 3000 kroner i stedet for 1500 kroner.
  • Kører 45 km/t ved en fartgrænse på 40 km/t = bøde på 2000 kroner i stedet for 1000 kroner til 2000 kroner.
  • Kører 60 km/t ved en fartgrænse på 40 km/t = 6500 kroner i bøde og en betinget frakendelse af kørekortet.

De nye regler betyder, at grænsen for en betinget frakendelse af kørekortet bliver sat ned fra 60 til 40 procents fartoverskridelse. En bilist, der kører 70 kilometer i timen ved vejarbejde med fartgrænse på 50 kilometer i timen vil altså få en betinget frakendelse af kørekortet.

Sikre og trygge forhold

Ifølge justitsminister Karen Hækkerup (S) er skærpelsen nødvendig for at øge sikkerheden for mennesker, der arbejder på vejene og for trafikanterne generelt.

- For høj fart er skyld i mange alvorlige trafikulykker, og de mennesker, der arbejder på vores veje, har vi et ansvar for at passe godt på, så de kan udføre deres arbejde under sikre og trygge forhold. Nu fordobler vi bøden for at køre for stærkt og nedsætter grænsen for, hvornår der skal ske betinget frakendelse af førerretten. Det skaber et klart incitament til at tage hastighedsnedsættelsen ved sådanne arbejder alvorligt, siger hun i en pressemeddelelse.

Politiet kontroller fra i morgen

Allerede i morgen vil Midt- og Vestsjællands Politi være på vejene for at håndhæve den nye lov.

- Bilisterne får lige tirsdagen til at opdage, at der er kommet en ny lov, og så er vi på vejene onsdag og tjekke fart, mens resten af påskekontrollen kommer til at gå med at kigge efter sprit- og narkobilister, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.