¨

DN: Stop fly i lav højde over naturområder

Foto: TV ØST

EU skal stoppe lavtgående flytrafik over områder med beskyttet natur, mener Danmarks Naturfredningsforening.

Danmarks Naturfredningsforening (DN) går nu til EU-Kommissionen for at få den til at gribe ind over for lavtgående fly over beskyttede naturområder.

Den luftbårne trafik koster blandt andet sårbare fugle livet, som det skete i 2007 ved Møns Klint, da en unge af den yderst sjældne vandrefalk gik til på grund af forstyrrelse fra en helikopter.

Rastende vandfugle samt sæler generes af også af fly i lav højde, påpeger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i DN.

- Vi har gentagne gange bedt såvel luftfartsmyndighederne som transportministeren forholde sig til problemet, men svarene er henholdende og ændrer ikke noget. Derfor går vi nu til EU, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

EU's fuglebeskyttelsesområder udgør omkring 6 procent af det danske landareal og 12 procent af søterritoriet.

- Det er særligt vigtigt, at infrastruktur i et land som Danmark planlægges, etableres og drives særligt omhyggeligt, fordi naturen er under så voldsomt et pres, som tilfældet er.

- EU lægger op til nøjagtig samme nidkærhed, og vi har derfor også en forventning om, at vi bliver hørt, siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

De mangelfulde regler medfører ifølge en anden grøn organisation, Dansk Ornitologisk Forening, forstyrrelser af fuglelivet i blandt andet Roskilde Fjord og Vadehavet.

Ornitologerne vil have et generelt forbud mod flyvning lavere end 1500 fod (450 meter) i naturområder.

/ritzau

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App