DMI: Voldsomt vejr på vej til Sjælland og øerne

Onsdag kan blive rigtig våd, især hvis man befinder sig i den sydøstlige del af landet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hele regionen står for skud. 

DMI varsler om risiko for voldsomt vejr, der onsdag kan ramme Sjælland og øerne.

Varslingen gælder fra den 6. september klokken 02.30 til den 7. september samme tid.

DMI forventer, at der nogen steder i den sydlige og østlige del af landet kan falde op mod 50 millimeter i løbet af onsdagen. 

- Det bliver en våd periode. Onsdag kommer der en frontzone, der bevæger sig ind over landet, og det kommer til at tage store mængder vand med sig onsdag. Frontzonen kommer til at gå helt i stå over Danmark, og det betyder, at der også vil være overskyet flere steder i landet torsdag, mens der også vil falde en del regn, siger vagthavende meteorolog hos DMI, Martin Lindberg, til BT.

Fem gode råd mod store regnmængder

Mens den centrale og østlige del af landet altså ser ud til at få sig en ordentlig skylle onsdag, kan vest- og nordjyderne være heldige at slippe med småting. 

Kraftig regn medfører ifølge DMI fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning). Samtidig kan regnvejret nedsætte sigtbarhed.

Det kan være en god idé at tage følgende forbehold for at sikre sin bolig mod vandskader:

  • Luk vinduer og døre ved varsling om kraftig regn. 
  • Brug sandsække og krydsfinerplader til at blokere lavt placerede døre og vinduer. Hav spande, skovle, koste og klude klar til opsamling af indtrængende vand.
  • Sluk for elektriske apparater, der kan komme i kontakt med vandet.
  • Opbevar færrest mulige ting direkte på gulvet og især ikke ting af høj værdi. Hvis noget er nødt til at stå på gulvet, så opbevar det i plastkasser, der ikke suger vand. 
  • Tjek, at udendørs riste, afløb og tagrender ikke er stoppet til af blade og snavs.