DMI varsler ny risiko for kraftig regn og skybrud

Vest- og Sydsjælland og Lolland-Falster er torsdag igen i risiko for at blive ramt af kraftige regnbyger og mulige skybrud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

DMI varsler, at områderne på Vestsjælland, Sydsjælland og Lolland-Falster igen er i risiko for at opleve store mængder regn torsdagen igennem.

Fra klokken 11 og frem til klokken 18 mener DMI nemlig, at der er en risiko for at både kraftige regnbyger og også mulige skybrud kan ramme regionen.

- I løbet af formiddagen forventer vi, at der igen dannes nye byger. I første omgang vil regnen falde omkring Sønderjylland, Langeland og Fyn, men det vil herefter bevæge sig østover. Hvor langt østover er meget svært at vurdere ud fra de nuværende prognoser, siger Dan Nilsvall, der er vagtchef hos DMI.

Onsdagens vejr gentager sig

Ifølge DMI er det præcis den samme vejrtype, de torsdag udsender varsel om, som også ramte landet i går. Her var der også risiko for skybrud her i regionen.

Det meste af regionen blev dog nådigt ramt, da vejret ramte hårdest i Jylland. I gennemsnit fik regionen omkring 5 til 10 millimeter regn.

Der var dog områder, der lokalt så større mængder.

- Det var området omkring Fensmark, der fik mest regn i jeres område. Her faldt der omkring 35 og 40 millimeter regn sidst på eftermiddagen, siger vagtchefen.

Før der er tale om et egentligt skybrud skal der falde 15 millimeter på 30 minutter.