DMI: Vandet topper i løbet af tre timer

Vandet topper om tre timer, og begynder herefter stille og roligt at trække sig tilbage. Blæsten løjer også af.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vandet i Isefjord og Roskilde Fjord, der har skabt store problemer i Frederikssund, Frederiksværk og Holbæk begynder så småt at trække sig tilbage inden for de næste to til tre timer.

 

Det fortæller vagthavende meteorolog DMI, Michael Skelbæk.

 

- Situationen er exceptionel i Nordsjælland. Vandet topper om to til tre timer, og så trækker det sig stille og roligt tilbage. Sidst på lørdagen vil der igen være mere normal vandstand. Men så starter oprydningen efter skaderne, siger han.

 

Ved fjordene i Holbæk og Roskilde står vinden ind og presser vandet fra Kattegat direkte ind i fjordene og også ned gennem Øresund. Det har den gjort længe, og det er derfor, at vandstanden er steget til ekstreme højder.

 

Den kraftige vind har igen fredag gjort det vanskeligt og besværligt at krydse Danmark, men det ser nu ud til, at lørdagen bliver mindre blæsende, broerne igen åbner og færgerne kan sejle normalt.

 

- Vestpå aftager den kraftige vind i løbet af formiddagen, men det bliver ikke vindstille. Det vil stadig blæse som ved en god efterårsblæst, især ved kysterne, siger Michael Skelbæk.

 

Det bliver nok lørdag aften, før de ramte områder i regionen kan mærke effekten af den aftagende blæst.

 

/ritzau/