¨

DMI udvider varsel – regnen fortsætter

Arkivfoto. Foto: Lis Hoffmann‎

DMI har udvidet advarslen om kraftig regn og torden til at gælde til klokken 21 tirsdag aften.

Husk regntøjet, hvis du skal ud tirsdag.

Alt tyder nemlig på regn fra morgen til aften i vores område. Der kan falde op til 60 millimeter regn – lokalt endnu mere – og regnen kan være ledsaget af torden, skriver DMI på deres hjemmeside.

De har udsendt et varsel, hvor de advarer om voldsomt vejr. Varslet gælder indtil videre til klokken 21 tirsdag aften.

Ifølge vagtchef Henning Gisselø fra DMI skyldes det voldsomme vejr, at et lavtryk bevæger sig langsomt mod nord fra det vestlige Polen mod Bornholm. Det danner grænse mellem varm og fugtig luft over Østeuropa, og kølig luft mod vest. Mødet mellem de to luftmasser er det, der udløser så megen regn over Danmark.

Mere end 25 millimeter regn

DMIs varsel har været gældende siden mandag aften, og allerede nu er der faldet meget regn i vores område.

Private målestationer tyder på, at der er faldet mest regn omkring Høng, hvor der det seneste døgn er målt mere end 25 millimeter regn.

DMI har ikke officielle målinger fra dette område på deres hjemmeside, men den nærmeste måler i Flakkebjerg syd for Slagelse melder om 11,8 millimeters regn det seneste døgn. På Holbæk Flyveplads er der målt 9,7 millimeter nedbør.

Der er dog store forskelle i regionen. På Falster og store dele af Lolland er der stort set ikke kommet regn. Det samme gælder i Odsherred.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App