¨

DMI: Risiko for stormflod

Foto: TV ØST

Omslag i vejret i weekenden.

Nu kommer vejrskiftet. Fire uger med mildt vejr, stort set ingen regn og vindstille bliver i weekenden afløst af mere normalt efterårsvejr med regn og rusk, varsler meteorologerne.

- Det skifter nu, hvor fronterne og lavtrykkene begynder at komme ind over Danmark ude fra Atlanten. Så det bliver mere blæsende og også med regn og byger, der med jævne mellemrum passerer ind over landet vestfra, siger DMI's vagtchef, Olaf Matthiassen.  

Men der bliver dog også plads til solen både fredag og det meste af lørdagen, lover han.  

Blæsten bliver værst på søndag
Fredag får vi jævn til hård vind, ved kysterne op til kuling fra sydvest, der sidst på dagen drejer mod vest. Lørdag formiddag aftager vinden en overgang, inden vi igen får jævn til hård vind, ved kysterne op til kuling, denne gang fra vest.

Natten til søndag tiltager vinden til frisk vind til kuling fra sydvest. Søndag formiddag slår vinden om i vest og nordvest, og det blæser yderligere op til hård vind til hård kuling. Weekendens blæst kulminerer søndag ved middagstid og aftager først sidst på natten til mandag.  

Den kraftige blæst giver risiko for stormflod, og fredag morgen udsendte DMI et varsel om forhøjet vandstand ved Vadehavet.  

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App