DMI: Problemer med snefygning fortsætter torsdag

Resten af dagen bliver præget af snebyger og blæst, men vinden aftager i løbet af aftenen og natten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sneen og snebygerne forlader ikke Sydsjælland og Lolland-Falster foreløbig.

Sådan lyder meldingen fra DMI, Danmarks Meteorologiske Institut, onsdag eftermiddag.

quote Varslen om snefygning gælder til i morgen tidlig klokken 06.00. Men man skal dog være opmærksom på, at der kan stadig lokalt være snefygning

Jesper Eriksen, vagthavende meterolog, DMI

- Der er stadig snebyger og blæst på vej, så vejret kører lidt i samme spor, siger Jesper Eriksen, vagthavende meterolog hos DMI.

Torsdag ikke så slem snefygning

I løbet af natten vil vinden dog aftage, så torsdag morgen skulle ikke blive ligeså slem som onsdag morgen, hvad angår snefygning.

- Blæsten er frisk til hård resten af dagen, men vil i aften og i nat aftage. I morgen tidlig vil der stadig være problemer med snefygning men slet ikke lige så omfangsrigt som i dag, siger Jesper Eriksen. 

 
 
Foto: Anders Riisgaard - TV ØST

Det seneste døgns tid har DMI udsendt varsling om snefygning for Sydsjælland og Lolland-Falster. Den varsel vil ophøre torsdag morgen, men man skal stadig være varsom, lyder det.

- Varslen om snefygning gælder til i morgen tidlig klokken 06.00. Men man skal dog være opmærksom på, at der kan stadig lokalt være snefygning, siger vagthavende.

Ikke usædvanlig med sne i marts

Selvom det efter kalenderen er forår i morgen, 1. marts, så er det langt fra usædvanligt, at der er sne i marts. Men temperaturene, som i aften og i nat vil snige sig helt ned på mellem 6 og 10 graders frost er dog usædvanlig.

- Der er iskold luft, og det er ret usædvanligt. Men vi har både haft sne og snebyger i marts, så det er der ikke noget usædvanligt i, siger Jesper Eriksen. 

 
 
Foto: Anders Riisgaard - TV ØST

Det er Sydsjælland og Lolland Falster, der har fået sne, og sådan fortsætter det i vores region. For ifølge Jesper Eriksen får Vestsjælland og Odsherred ikke sne.

- De kan måske få enkelte snebyger, men ikke noget, der betyder noget, siger han.

Du kan løbende følge DMI's regionale udsigter på DMI's hjemmeside.