¨

DMI: Påskevejr er en blandet fornøjelse

Foto: TV ØST

Weekenden byder på typisk forårsvejr, fortæller DMI, og i påsken undgår vi det kolde vejrfænomen "påskeøsten", lyder det.

Regn, sol, tåge og blæst. Weekenden byder på lidt af det hele.

- Det er meget typisk påskevejr og aprilvejr. Det er hverken helt dårligt eller helt godt, fortæller Lars Henriksen, meteorolog ved DMI.

Det kunne faktisk være meget værre, for selv om især søndag kan være blæsende, så undgår vi fænomenet "påskeøsten", der kan bringe en isnende kold vind med sig.

- Så det er egentlig heldigt, at vi henter det fra vestlig retning. Ellers er der nogle gange den her berømte påskeøsten, hvor der kan være er en kold østenvind, fortæller meteorologen.

Fredag med opklaring

Det betyder, at temperaturen i weekenden vil holde sig på hæderlige 7 til 12 grader i dagtimerne, og det bliver muligvis lunere sidst på ugen, fortæller meteorologen.

Fredag begynder dog ud i den grå afdeling med skyer og lidt regn.

- Men allerede fra formiddagstimerne begynder det at klare op fra nordvest. Det er så i første omgang den nord- og nordvestlige del af Jylland, der får det at mærke.

Tåget lørdag

Opklaring breder sig i løbet af dagen, selv om vejret fortsat vil være bedst i Jylland, der kan se frem til nogen sol og stedvis også en del sol.

- Tendensen er, at jo længere sydøstover man kommer i landet, jo flere skyer vil der være, fortæller Lars Henriksen.

Lørdag kan der hænge noget tåge i morgentimerne, men ellers bliver det en tør formiddag, og en overgang lidt eller nogen sol de fleste steder i landet.

Ud på eftermiddagen bliver det skyet, og det er "et varsel om, at i løbet af aftenen og natten får vi et regnvejr ned over os nordvestfra".

Sol og blæst

Søndag begynder til gengæld med en del sol og tørt vejr, men heller ikke det varer ved. Som dagen skrider frem, kommer der flere skyer, og det bliver relativt blæsende med en jævn til hård vind omkring vest.

Ved kysterne i Nordvestjylland op til kuling, lyder det fra DMI.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App