DMI om hårde vindstød: Tagsten kan flyve af tagene

Regionen bliver rusket godt igennem i det næste døgns tid, og DMI opfordrer folk til at passe på, hvor de bevæger sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er godt gang i vinden her til morgen, og ifølge DMI kan vi se frem til meget mere af den slags hele dagen. Instituttet advarer om at der stedvis kan være vindstød af stormstyrke hele dagen. Og i aften tager vinden til - hovedsageligt på det sydlige Sjælland og Lolland-Falster - men hele regionen får de kraftige vindstød at mærke. Og med vindstød på op 30 meter i sekundet, kan det være farligt, hvis man ikke er opmærksom.

- Tagsten kan flyve af tagene, og grene på træerne kan knække. Man skal passe på og tænke sig om, hvor man bevæger sig. Det er ikke i dag man skal gå en tur i skoven for eksempel, selvom det kan være fristende at tage ud og høre vinden ruske i træerne, siger Dan Nilsvall, der er vagtchef i DMI.

Broer vil være udsat

Også trafikken kan blive påvirket i løbet af dagen. Både fordi grene og lignende kan blokere for trafikken på vejene, men også fordi det ikke er usandsynligt, at broerne bliver ramt hårdt. Derfor er det en god ide, at være ekstra opmærksom, når man passerer dem.

- Trafikken over broerne kan blive påvirket, og man kan sagtens forestille sig, at vindfølsomme køretøjer bliver bremset senere på dagen, siger Dan Nilsvall.

Ifølge vagtchefen kommer vinden fra sydvest og vest, og der kan for eksempel Storebæltsbroen være udsat, da vinden kommer på tværs af kørselsretningen.