DMI nedjusterer varsel: Her kan det stadig blive voldsomt

DMI har skruet ned for, hvor man kan opleve kraftig regn og skybrud i de kommende dage. Især mod syd er der dog stadig stor chance for voldsomt vejr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det regner og regner i den sydlige del af regionen – men alt tyder på, at vi slipper med mindre vand og færre problemer end DMI ventede i første omgang.

Det meteorologiske institut har nemlig skruet ned for regn-varslet, der ellers dækkede hele Sjælland og øerne indtil lørdag morgen.

Varslet gælder således nu kun indtil fredag eftermiddag i Lolland, Guldborgsund, Vordingborg, Slagelse, Næstved, Sorø, Slagelse, Ringsted, Faxe og Stevns Kommuner i vores sendeområde.

Den kraftige regn kommer især som hidsige byger, der nogen steder kan komme som skybrud, og som også kan have torden med sig.

Samtidig med, at DMI har nedgraderet varslet, har de dog udsenst et såkaldt risiko-varsel, hvor de advarer om mulighed for kraftig regn og torden i Kalundborg, Holbæk og Odsherred kommuner.

Politi: Ingen problemer

Siden torsdag morgen har det ifølge DMIs borgervejr regnet mest i Gedser, hvor der er faldet 20 millimeter regn. Næstmest regn er der målt i Skælskør, hvor der er målt i Flakkebjerg ved Slagelse, hvor der er målt knap 19 milimeter.

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har regnen ikke givet problemer.

- Regnen har ikke givet problemer, som vi har hørt om. Jeg tror, at de eneste, der bliver påvirket af den mængde regn, der er faldet, er radisserne i haven, siger vagtchef Henrik Karlsen til TV ØST.