DMI: Kuldechok to måneder endnu

Sibirisk kuldehøjtryk forvandler Danmark til en kummefryser, der ikke kan slukkes. Det skriver Nyhedsbureauet Newspaq.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Februar og marts tegner til at blive tre til fire grader koldere end normalt, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut.  Vi kan ligeså godt vænne os til høje snedriver, glatte veje og iskolde tæer, siger DMI.

Ikke alene oplever Danmark den koldeste januar i 23 år - minusgraderne ser ud til at fortsætte helt frem til april. Kulden fra øst holder nemlig landet i et jerngreb og holder effektivt varmen fra vest væk.

Det fremgår af prognoser fra Danmarks Meteorologiske Institut, som Nyhedsbureauet Newspaq har fået indsigt i.

"Når først kulden, er så veletableret, som den er nu, så er den utrolig svær at slippe af med. Det ser simpelt hen ud til, at de kolde luftmasser vinder over de varme. Og det betyder middeltemperaturer på tre til fire grader under det normale," fortæller meteorolog Steen Hermansen til Newspaq.

Normalt ligger middeltemperaturen i februar på frysepunktet - dermed kan vi nu forvente minus fire grader for februar. I marts kan vi forvente en lidt varmere temperaturer på omkring minus to grader - hvis DMI's prognose viser sig at holde stik. Prognosen er udregnet af en supercomputer i London, sammenholdt med DMI's egne tal.

Og vejret kan såmænd godt overraske med glimt af varme, vurderer meteorolog Steen Hermansen. Men alt tyder på, at de kolde luftmasser fra Rusland og Sibirien holder varmen fra vest væk.

"Den vestlige del af Europa får af og til mildning i løbet af vinteren. Det har de i øjeblikket i Frankrig, Holland og Belgien, hvor temperaturerne er over det normale," siger Steen Hermansen.