DMI efter skybrud: Tørken lakker mod enden

Tørken på Sjælland og øerne kan være på vej mod enden, oplyser DMI.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et vejrskifte i de kommende dage kan betyde et farvel til den markante tørke, som har plaget Danmark siden maj måned.

Det vurderer DMI dagen efter, at et stort regnvejr har ramt Sjælland og øerne.

- Der faldt meget vand - især på Falster og på Sydsjælland. Det i sig selv er nok ikke nok til at fylde depoterne op, men jeg sidder faktisk lige nu og arbejder på en syvdøgnsprognose, der lover regn næsten hver dag. Og det, tror jeg, kan betyde ændringer i situationen med tørke, siger den vagthavende meteorolog Thyge Rasmussen til TV ØST.

Tørken har ramt både haveejere og landmænd – og har ført til et forbud mod brug af åben ild udendørs. Der er dog håb til dem, der godt kan lide at lave bål.

Allerede efter torsdagens regnvejr er tørkeindekset blevet nedjusteret. Mens hovedparten af vores region torsdag var rød på DMI kort over tørke, så er der nu orange eller gult. I tal svarer det til, at områder er faldet fra skalaens maksimum på 10 til 9, 8 eller 7 på skalaen.

- Der vil stadig mangle vand om en uge, men mit bud er, at tørkeindekset vil se meget anderledes ud, hvis vi ser på det næste fredag, siger Thyge Rasmussen. 

Sådan så tørkesituationen ud på det kort, som DMI offentliggjorde torsdag formiddag.
Sådan så tørkesituationen ud på det kort, som DMI offentliggjorde torsdag formiddag.
Foto: DMI
Sådan ser DMIs kort over tørkesituationen ud fredag formiddag.
Sådan ser DMIs kort over tørkesituationen ud fredag formiddag.
Foto: DMI

Selvom datoen på overstående kort viser dagen før, så er det de kort, DMI har offentliggjort henholdsvis torsdag og fredag.