¨

DMI efter sidste uges forhøjet vandstand: Varsler trumfer altid prognoser

Sådan så det ud i Sakskøbing, efter stormen Alfrida sendte vand ind i byen. Foto: Anders Garde - TV ØST

Der er forskel på prognoser og varsler, slår DMI nu fast i kølvandet på sidste uges forhøjet vandstand. DMI varsler nemlig igen forhøjet vandstand.

Der er igen udsigt til forhøjet vandstand tirsdag.

Men ved sidste vandstandsstigning var der usikkerhed omkring forskellen mellem prognoser og varsler for vandstandsstigning.

I kølvandet på sidste uges forhøjet vandstand giver DMI nu en hjælpende hånd til, hvordan borgere og myndigheder skal forholde sig til informationer fra DMI.

- I farlige vejrsituationer skal der ikke være tvivl om, hvilke oplysninger beredskab og borgere skal forholde sig til. Helt firkantet sagt, skal man i en situation med udsigt til voldsomt vejr altid kigge på DMI’s varsler, lyder det fra Marianne Thyrring, direktør ved DMI, i en pressemeddelelse.

Folk skal holde øje med varslerne

DMI foretager altid prognoser for vandstand og vejr, men findes på deres hjemmeside. Men i situationer med ekstremt vejr, skal man holde øje med DMI’s varsler.

- Lige præcis i de situationer, hvor vejret er vanskeligt, bliver det meteorologiske håndværk rigtig vigtigt. Vi lægger prognosen til grund for vores varsling, men oven i det tilføjer vi erfaring, lokalt kendskab og vores faglige viden, som blandt andet går ud på at kende prognosens styrke og svagheder. Det er essentielt, at folk følger løbende med i varslerne, fordi de jævnligt finjusteres for at give det mest præcise beslutningsgrundlag, forklarer Marianne Thyrring.

DMI’s varsler bliver op til 36 timer før, det ekstreme vejr slår til.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App