¨

DMI: Danmark får hvid jul med 24 timers forsinkelse

Foto: TV ØST

Vejrmændene var overraskende tæt på at tage fejl med deres prognose om 0 procents chance for en hvid jul i år.

Når kalorierne fra julemiddagen skal fordøjes med en gåtur, får danskerne den hvide jul, som forskellige barometre har spået om hele december. Koldere vejr og nedfald sender snefnug mod jorden, og der bliver de liggende foreløbigt, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

 - Der vil være et hvidt lag mange steder i landet, som bliver liggende i flere dage. Havde det været for 24 timer siden, så havde vi haft hvid jul i år, siger vagtchef ved DMI, Henning Gisselø, til Ritzau.

Sjælland slipper billigt

I løbet af natten og morgenen 1. juledag er der faldet sne i den nordlige del af landet. Aarhus-egnen er den del af landet, som på nuværende tidspunkt har fået mest sne.

 - Vi har fået uofficielle rapporter fra Aarhus, der siger op mod 10-12 centimeter sne, og det er også det, som vi kan se på vores kameraer, fortæller vagtchefen. Det sner torsdag morgen i København, og sneen vil falde over den sydlige del af landet i løbet af dagen, oplyser DMI.

Alt tyder på, at sneen bliver liggende nogle dage endnu, da der er koldere vejr på vej. Temperaturen er omkring frysepunktet lige nu, og det kan give glatte veje.

 

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App