¨

DMI: Bodil mangler kræfter til at blive en orkan

Foto: TV ØST

Selv om stormen Bodil blæser kraftigst de næste par timer, så bliver hun formentlig ikke en orkan, vurderer DMI

Bodil rusker godt og grundigt over landet, men hendes kræfter rækker formentlig kun til en storm. Der er ikke tryk nok på, så Bodil bliver opgraderet til en orkan, vurderer Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Hvis stormen Bodil skal blive en orkan, så kræver det, at middelvinden er over 32 meter i sekundet.

- Jeg tror ikke, at vi får middelvinde i orkanstyrke. Men det er svært at sige, når hun ikke er kommet længere ind over land, og vi ved mere om et par timer, men jeg tror ikke, at Bodil bliver en orkan, siger vagthavende Tine Zeuthen til Ritzau.

Kræver flere middelvinde

DMI har målt Bodil til en middelvind af orkanstyrke ved Thorsminde i det nordlige Vestjylland. Der skal dog flere målinger med middelvinde i orkanstyrke til, før DMI officielt vil kalde Bodil for en orkan, oplyser vagthavende.

- Varsel om orkan i Nordjylland og Midt-Vestjylland. Ved kysten i Nordvestjylland kortvarig orkan op til 35 m/s fra nordvest. Vinden aftager først på aftenen til under 30 m/s, lyder den seneste varsel fra DMI.

Klokken 11.50 gik stormen Bodil i land på den jyske vestkyst, og det første sted med stormstyrke i middelvinden var ved Hanstholm i Nordjylland. Lige nu er de kraftigste vinde målt ved Blåvandshuk.

- Vi har flere steder vindstød af orkanstyrke og middelvinde af stormstyrke. Det kraftigste er ved Blåvandshuk, hvor der er målt 35 meter i sekundet, hvilket er godt oppe i orkanstyrke, fortæller den vagthavende.

Stormstyrke ved Røsnæs

I løbet af eftermiddagen er Bodil vandret hen over landet, og det østligste punkt med stormstyrke klokken 16 torsdag eftermiddag er ved Røsnæs Fyr ved Kalundborg.

- Røsnæs Fyr har haft et par observationer på middelvind i stormstyrke, så det breder sig langsomt ud over vandet, fortæller Tine Zeuthen.

Bodil har allerede lukket de fleste af landets små og store broer samt tog- og færgedriften i hele landet.

Varer længere tid

Hvor den sidste storm, senere navngivet Allan, hurtigt strøg over landet, så regner DMI med, at Bodil lægger sig på danskernes færden udendørs i længere tid.

- Det bliver en langstrakt affære, og hele natten kan vi godt have vindstød af stormstyrke og nogle steder af orkanstyrke. Den lægger sig lidt i løbet af natten, men der kan fortsat være storm eller kuling i morgentimerne, lyder det fra DMI.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App