¨

DMI advarer om risiko for skybrud og kraftig torden

Foto: TV ØST

DMI advarer nu officielt om risiko for voldsomt vejr søndag aften og natten til mandag. Hele vores område er omfattet af varslet.

Hedebølgen slutter efter alt at dømme med et brag søndag aften.

DMI har nu officielt varslet uvejr søndag aften og natten til mandag.

Det oplyser de på deres hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Sådan beskytter du dit hjem mod skybrud

 

Samtidig, så har uvejret vandpistolen rettet direkte mod vores område, der ser ud til at få to større skyller i løbet af få timer.

Det første større regnvejr ventes at ramme allerede søndag aften, hvor det har kurs mod Sydsjælland. Her ventes omkring Næstved, Haslev, Faxe og Præstø at få megen regn.

Natten til mandag ser hele regionen ud til at få et pulver. Det sker når en egentlig regnfront passerer med nedbør til hele regionen. Den ventes at ramme ved 2.00-tiden og er forbi ved 5.00-tiden, viser forudsigelserne på DMIs hjemmeside.

DMI advarer om, at der vil komme mellem 15 og 25 mm regn på en halv time i løbet af uvejret, og der kan komme kraftig torden.

I værste fald kan konsekvensen være lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer, risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg. Skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed, oplyser DMI.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App