DMI advarer om kraftig regn og torden i aften og i nat

DMI advarer om kraftig regn og torden, der rammer Nordvest-, Midtsjælland og Stevns søndag aften og nat. Der meldes samtidig om skypumper.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Pas på. Der kan være kraftig regn og torden på vej til Nordvest- og  Midtsjælland og Stevns.

Det oplyser DMI, der advarer om, at vejret kan blive voldsomt. 

Regnen kan give risiko for oversvømmelse af eksempelvis lavtliggende områder og kældre i huse. Desuden kan regnen forårsage problemer i trafikken, da lave veje kan blive oversvømmet, og regnen kan forringe sigtbarheden. Det kraftige tordenvejr kan endvidere føre til lynbrande.

Her gælder varslet

Varslet gælder i vores område for Odsherred, Kalundborg, Holbæk, Slagelse, Sorø, Ringsted, Næstved, Stevns og Faxe kommuner.

Varslet blev udsendt klokken 16.50 med gyldighed fra klokken 17.00 og indtil mandag morgen klokken 06.00.

DMI forventer, at der falder mellem 25 og 35 mm regn på seks timer, og regnen kan være ledsaget af torden.

DMI har kort før klokken 18.00 søndag skruet en del ned for varslet, både i nedbørsmængde og farlighed. 

Skypumpe og mere end 100 lynnedslag på to timer

Tordenvejret startede i vores område på Stevns ved 15.30-tiden, og bevægede sig siden mod nordvest.  I løbet af de følgende to timer slog lynet ned mindst 100 gange i Midt- og Vestsjælland, viser tjenesten blitzortung.org. 

Kort før klokken 17.00 blev der endvidere meldt om en skypumpe ved Høng i Vestsjælland.

Ifølge vores seere var der lokalt tale om meget kraftig regn. Blandt andet har der på Stevns og omkring Gørlev været tale om meget voldsom nedbør. I Gørlev fortæller en bruger, at det nærmest lignede Venedig udenfor vinduet, og fortæller, at familiens kælder også er blevet oversvømmet. 

Klokken 17.35 oplyste politiet dog, at der indtil videre ikke er meldinger om brande eller ulykker som følge af uvejret.