¨

Dispensation til alle landmænd

Foto: TV ØST

Alle landmænd får nu dispensation, så de kan vente med at så efterafgrøder til den 3. september.

Landmænd kan nu ånde lettet op. De skal nemlig alligevel ikke have nået at så efterafgrøder før den 20. august. Det oplyser Miljø - og Fødevareministeriet i en pressemeddelse. 

 

Dispensationen betyder, at alle landmænd automatisk får to ugers dispensation, så de først skal have sået de lovpligtige efterafgrøder til den 3. september. 

I sidste uge fortalte vi her på TV ØST, hvordan landmænd på grund af det dårlige sommervejr ikke kunne nå at få høsten i hus, inden de var påbudt af så efterafgrøder. Det står nemlig i et EU-direktiv. 

Landmændene kunne søge om dispensation for kravet, men det er ifølge landmændene en omstændig proces, hvor de blandt andet skulle bevise, at det kølige sommer- og forårsvejr havde haft indflydelse på netop deres jord, og det fik i sidste uge flere landmænd til at rette en skarp kritik mod myndighederne. 

læs også: Landmænd pressede af EU-regler. 

- Det er ærgerligt, at der har været så meget forvirring i forhold til at finde en løsning på de problemer, som landmændene i år har med høsten. Men en generel dispensation hjælper vi nu de landmænd, der på grund af en våd og kold sommer er pressede, siger Miljø - og Fødevareminister, Eva Kjer Hansen. 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App