Dispensation til alle landmænd

Alle landmænd får nu dispensation, så de kan vente med at så efterafgrøder til den 3. september.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Landmænd kan nu ånde lettet op. De skal nemlig alligevel ikke have nået at så efterafgrøder før den 20. august. Det oplyser Miljø - og Fødevareministeriet i en pressemeddelse. 

 

Dispensationen betyder, at alle landmænd automatisk får to ugers dispensation, så de først skal have sået de lovpligtige efterafgrøder til den 3. september. 

I sidste uge fortalte vi her på TV ØST, hvordan landmænd på grund af det dårlige sommervejr ikke kunne nå at få høsten i hus, inden de var påbudt af så efterafgrøder. Det står nemlig i et EU-direktiv. 

Landmændene kunne søge om dispensation for kravet, men det er ifølge landmændene en omstændig proces, hvor de blandt andet skulle bevise, at det kølige sommer- og forårsvejr havde haft indflydelse på netop deres jord, og det fik i sidste uge flere landmænd til at rette en skarp kritik mod myndighederne. 

læs også: Landmænd pressede af EU-regler. 

- Det er ærgerligt, at der har været så meget forvirring i forhold til at finde en løsning på de problemer, som landmændene i år har med høsten. Men en generel dispensation hjælper vi nu de landmænd, der på grund af en våd og kold sommer er pressede, siger Miljø - og Fødevareminister, Eva Kjer Hansen.