Discountkrig: Kiwi lukker samtlige butikker

Samtlige 103 Kiwi-butikker lukker. 30 bliver omdannet til Spar eller Meny. Skæbnen for de enkelte butikker er endnu ikke afgjort

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er slut med grønne uniformer i landets Kiwi-butikker. Discountkæden drejer nøglen om

Der er i alt 103 Kiwi-butikker i Danmark, hvoraf otte af dem ligger i vores område.

Deres skæbne bliver afgjort inden for de kommende dage, oplyser Dagrofa.

- Vi er ikke – på trods af massive investeringer – bedst til discount. Derfor lukker vi nu KIWI i Danmark efter flere år med underskud og fokuserer på det, vi er bedst til, siger koncernchef i Dagrofa Per Thau i en pressemeddelelse. 

2400 medarbejder bliver berørt

Lukningen af discountkæden berører i alt cirka 2.400 medarbejdere, herunder butikspersonale, lagerpersonale og ansatte i supportfunktioner. Omkring en tredjedel af disse medarbejdere fortsætter i de nye Meny- eller Spar-butikker, der bliver omdannet. 

- Beslutningen om at lukke KIWI-kæden har ikke været nem at træffe. Hele KIWI-organisationen har gjort et kæmpe stykke arbejde med udviklingen af KIWI. Men vi må bare erkende, at det ikke er lykkedes for os at få rigtig fodfæste på et discountmarked, som er præget af hård konkurrence og manglende indtjening, siger koncernchef i Dagrofa Per Thau i en pressemeddelelse. 

Kæden kom til Danmark i 2008 og startede med 50 butikker, som hovedsageligt lå i Jylland og på Fyn. Siden er KIWI vokset til over 100 butikker i Danmark. 

Kiwi-butikker i vores område