Direktør for Sund og Bælt går på pension

Den administrerende direktør for Sund og Bælt, Leo Larsen, går på pension.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I år fylder administrerende direktør for Sund og Bælt, Leo Larsen, 70 år, og 30. juni forlader han sin post.

Fredag 24. juni afholdes der afskedsreception for samarbejdspartnere, kolleger og venner.

Leo Larsen kom til Sund & Bælt, da den daværende bestyrelsesformand for selskabet, Jens Kampmann inviterede til frokost. Jens Kampmann ønskede at lodde Leo Larsens interesse for stillingen.

Lysten til jobbet var der, og da andre mente, at også evnerne rakte, slog Leo Larsen til.

Da han tiltrådte stillingen i Sund & Bælt i 2004, skrev dagbladet Børsen, at han var en af de få offentlige topledere, der både forstod de offentlige og private virksomheders styringssystemer.

Trafik over Storebæl slog rekorder

Trafikken over Storebælt slog i 2015 hele fem trafikrekorder, mens Sund & Bælt de senere år har været i stand til at udbetale et klækkeligt milliardbeløb til staten.

Otium med formandsposter og familieliv

Når Leo Larsen går fra borde 30. juni, bliver han hverken arbejdsløs eller rastløs. Han skal fortsat varetage formandsposterne i HOFOR- og BIOFOS-selskaberne, passe det livslange medlemskab af Akademiet for de Tekniske Videnskaber, og også posten i Børn, Unge & Sorg skal selvfølgelig passes.

Den største del af tiden regner han dog med at tilbringe på sin gård på Møn, hvor han har ambitioner om at være en god og aktiv pensionist i selskab med sin familie og især sine børnebørn.