Din kommune kan genstarte problem-unges voksenliv

De 98 kommuner kan nu søge penge fra en pulje, der skal give anbragte unge en bedre start på voksenlivet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Landets 98 kommuner får nu mulighed for at tilbyde udsatte unge mere hjælp til at få bedre fod på livet som voksen.

Det sker fra en pulje på 19,1 millioner kroner, som kommunerne kan søge fra.

Pengene skal gå til at bygge bro mellem en barndom eller ungdom som anbragt ung og overgangen til voksenlivet, hvor man står på egne ben. I fagsprog bliver det kaldt "efterværn". Derfor er puljen rettet mod unge i alderen 15-23 år.

- Det er altid en udfordring, når man som ung skal lære at klare sig selv og stå på egne ben, siger socialminister Manu Sareen (R), i en pressemeddelelse.

- For anbragte og tidligere anbragte unge, kan disse udfordringer være endnu større, da forældrene ikke altid er der til at hjælpe, fortsætter han.

- Det er vigtigt, at vi ikke bare overlader disse unge til sig selv, men sørger for at give dem den bedst mulige støtte.

Formålet med puljen er at bygge videre på og udbrede den allerede eksisterende samarbejdsmodel "Vejen til uddannelse og beskæftigelse".

Modellen hjælper de involverede fagfolk med at sammensætte et forløb for de udsatte unge, der skal sikre, at flest mulige tager en uddannelse og får et job.

- Samarbejdsmodellen har medvirket til at flere unge nu kommer i uddannelse eller beskæftigelse, og jeg finder det derfor kun naturligt at udbrede modellen til så mange kommuner som overhovedet muligt, siger Manu Sareen.

- Ingen af de her unge skal opleve at sidde alene tilbage uden et godt grundlag for voksenlivet, siger socialministeren.

De 19,1 millioner kroner er en del af satspuljeaftalen for det sociale område fra 2011-2014, og pengene kan søges af alle landets kommuner.

 

      /ritzau/


Nyhedsoverblik