DF: Vi svigter ikke øernes færgedrift

Dansk Folkeparti: Vi svigter ikke færgedriften til småøerne. Forliget er bare ikke forhandlet færdigt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dansk Folkeparti forstår ikke kritikken fra beboerne på Omø om, at politikerne på Christiansborg er løbet fra løfter om at sikre færgerne til småøerne. Forliget er ganske enkelt ikke forhandlet på plads endnu, siger Henrik Brodersen, DF's ordfører for småøer og yderområder, til Ritzau.

- Kritikken undrer mig. Jeg har talt med dem på Omø og fortalt, at forliget om færgedriften ikke er forhandlet på plads. Det sker formentlig engang i februar. Det er en del af det store infrastrukturforlig. Vi mener, det er statens opgave at gå ind og sikre færgedriften til småøerne, siger Henrik Brodersen. Han er desuden medlem af Slagelse Byråd og har derfor et indgående kendskab til småøernes problemer. Agersø og Omø er indlemmet i Slagelse Kommune.

Beboerne på Omø er dog skuffede over politikerne. Formanden for Omø Beboer og Grundejerforening, Dorthe Winther, oplyser, at beboerne har besluttet at forære Færgeselskabet Vestsjælland A/S - der står for færgedriften mellem Omø og fastlandet - de 65.000 kroner, som selskabet ellers skulle spare ved at skære i antallet af daglige sejladser mellem fastlandet og Omø.

- Hvis man skærer i antallet af afgange, skaber man usikkerhed om vores vigtige livsnerve, færgen, siger Dorthe Winther.

DF's Henrik Brodersen kan ikke konkret pege på, hvor mange statslige penge der tilflyder færgedriften til landets småøer.

- Tidligere - mens olien var dobbelt så dyr - regnede vi med, at det vil koste 40 millioner kroner at drive øfærgerne, siger Henrik Brodersen.

Både Venstre og Dansk Folkeparti har da også lovet økonomisk støtte til småøernes færgedrift på et møde med borgmestrene fra Slagelse og Kalundborg. 

 På et møde med Folketingets Kommunaludvalg om økonomien i færgedriften gav politikerne løfter om, at økonomien i færgerne til småøerne skulle sikres. Og ifølge Dansk Folkeparti vil de statslige penge til øfærgerne komme. Det tager bare lidt tid.