DF klar til ny sygehuspakke

Akutte medicinske patienter skal have behandlingsgarantier ligesom kræft- og hjertepatienter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De tusindvis af akutte medicinske patienter skal have behandlingsgarantier ligesom kræft og hjertepatienter. Der skal laves de samme pakkeløsninger for de medicinske patienter, der er den allerstørste patientgruppe. Det siger Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselotte Blixt til DR Sjælland. Hun bebuder, at DF vil have en konkret aftale om pakkeløsning til de medicinske patienter i næste finanslov.

Der skal sættes tidsfrister på, så de kan blive behandlet hurtigere og få de nødvendige røntgenundersøgelser i stedet for at ligge og vente på sygehusene. Om nødvendigt er hun parat til at bevilge ekstra penge.
Men det er slet ikke nødvendigt med flere penge, vurderer formanden for Dansk Selskab for Intern Medicin, overlæge Thomas Gjørup:

- Vi kan spare millioner i sundhedsvæsenet, hvis speciallægerne arbejder efter klokken 16 og i weekend'en. Så kan de akutte medicinske patienter med det samme blive set på af en speciallæge. Rigtig mange patienter behøver slet ikke at blive indlagt, hvis de får den rigtige diagnose og sat behandling med det samme. På den måde kan man kanalisere penge over til kommunerne, så de medicinske patienter kan få en effektiv og betryggende pleje derhjemme. Vi kan også bruge nogen af de sparede penge fra dyre sengepladser til ambulatorier, hvor speciallægerne kan undersøge dem, siger Thomas Gjørup til DR Sjælland.