¨

DF kalder transportministeren i samråd om Storstrømsbroen

Foto: TV ØST

Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, kalder nu transportminister Henrik Dam Christensen (S) i samråd om problemerne med Storstrømsbroen, der er i dårlig forfatning.

Kim Christiansen ønsker en permanent løsning på problemet eftersom, at Danmark og Tyskland er ved at investere store summer i en permanent forbindelse over Femern Bælt, hvorfor det ville være dybt uhensigtsmæssigt, hvis projektet blev bremset af, at Storstrømsbroen er ved at forfalde. Genopretningen af Storstrømsbroen skal derfor indgå i en helhedsløsning for Femern Bælt projektet.

- Det er dybt bekymrende, at der er blevet opdaget flere revner i Storstrømsbroen, der som bekendt binder sydhavsøerne sammen med Sjælland. Problemerne med Storstrømsbroen kommer samtidig med, at vi skal til at bruge mange milliarder kr. på en ny permanent forbindelse over Femern Bælt til Tyskland. Det duer selvsagt ikke, at investere i en Femern Bælt forbindelse, hvis ikke der også kommer styr på Storstrømsbroen, som er et knudepunkt på vejen til og fra Tyskland, siger Kim Christiansen i en pressmeddelse.

 

Ifølge Kim Christiansen vil det være oplagt at udarbejde en helhedsløsning for både Femern Bælt forbindelsen og Storstrømsbroen, da de to forbindelser er helt afhængige af hinanden.

Han indkalder derfor transportministeren i samråd, så der kan komme en afklaring på, hvor han vil sikre, at Storstrømsbroen bliver en del af Femern Bælt forbindelsen i stedet for en flaskehals.

I pressemeddelsen undstreger han, at borgerne på sydhavsøerne har krav på, at Storstrømsbroen lever op til alle moderne sikkerhedsstandarder.

04:30 Luk video


Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App