¨

DF: Der skal advares mod Emcell

Foto: TV ØST

Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt kræver nu svar fra ministeren om problemstillingen med firmaet Emcell, som arrangerer alternative stamcellebehandlinger i udlandet.

Liselott Brix (DF) vil blandt andet have svar på, om ministeren mener, at Emcell's hjemmeside er i modstrid med lovgivningen i Danmark. Det mener hun nemlig selv, den er.

 "Det er ulovligt at anprise ikke dokumenteret behandling" skriver hun til TV2 Øst. Derfor mener hun, at firmaets hjemmeside bør forbydes. 

Liselott Brix vil desuden bede ministeren om at tage problemet op i EU-regi for at sikre et samarbejde i EU om ensrettede retningslinier for udokumenteret behandling.

Den behandling, Emcell tilbyder, bliver stærkt kritiseret af landets eksperter, blandt andet Thomas G. Jensen, der er professor ved Institut for biomedicin ved Aarhus Universitet.

 - Man lover, at man kan behandle en lang række sygdomme, og man fortæller ikke ret meget om den risiko, der kan være ved behandlingen, siger han til TV2 Øst.

Emcell afviser kritikken og hævder, at der er masser af dokumentation for, at behandlingen virker, selvom den selvfølgelig ikke virker på alle.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App