DF: Cannabis-olie bør sælges som kosttilskud

Den såkaldte CBD-olie, der ikke indeholder euforiserende stoffer, kan kun fås som recept hos lægen, men det er ifølge DF’s sundhedsordfører urimeligt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lidt vitaminpiller, noget magnesium og måske en portion cannabis-olie.

Sådan kan indkøbslisten fremover se ud, hvis det står til Liselott Blixt, der er sundhedsordfører for Dansk Folkeparti og formand for Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg.

Hun mener nemlig, at cannabis-olien, også kendt som CBD-olie, bliver tolket helt forkert.

- Det er lidt underligt, at CBD-olien, der ikke indeholder nogle former for euforiserende stof, hører under en paragraf, der gør det så svært at få fingre i, siger Liselott Blixt (O) til TV ØST.

Folk bliver gjort kriminelle

Som det er i dag, kan patienter kun få cannabis-olien, hvis deres praktiserende læge går med til det og udskriver en recept. Det fører til, at nogle vælger at købe CBD-olien på det private marked eller i udlandet, hvilket er ulovligt.  

- Det er jo synd, at nogle bliver gjort kriminelle ved at købe den her cannabis-olie, fordi de føler, at den hjælper dem i deres hverdag, siger Liselott Blixt (O).

quote Jeg mener, det burde kunne sælges på lige fod med kosttilskud

Liselott Blixt, sundhedsordfører, Dansk Folkeparti

Hun mener derfor, at det burde være meget lettere at få fat i.

- CBD-olien burde være i en kategori for sig selv. Jeg mener, det burde kunne sælges på lige fod med kosttilskud, siger Liselott Blixt (O).

Det er ikke et vidundermiddel

Flere nyder godt af CBD-oliens virkninger. På epilepsihospitalet Filadelfiai Dianalund bruger man lige nu CBD-olien i behandlingen af fem unge, der har epilepsi. Det har gjort deres hverdag bedre, men har ikke haft nogen effekt på patienternes epilepsi-anfald.

quote  Det kan ikke hjælpe alle, men det er lindrende og har vist sig at gøre livet bedre for patienter med forskellige diagnoser

Liselott Blixt, sundhedsordfører, Dansk Folkeparti

- Det er vigtigt for mig at sige, at CBD-olien ikke er et vidundermiddel, som det desværre ellers bliver opfattet af mange. Der er nogen, der tror, det kan kurere alt - men det er altså ikke tilfældet. Det kan ikke hjælpe alle, men det er lindrende og har vist sig at gøre livet bedre for patienter med forskellige diagnoser, siger Liselott Blixt (O).