Det vælter ind med våben

Blot en uge inde i politiets frit lejde aktion er der blevet indleveret adskillige våben.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rifler, håndgranater, bomber, pistoler og revolvere. Der er blevet afleveret lidt af hvert i den første uge af politiets frit lejde aktion.

Siden 1. juni har det været muligt at komme af med ulovlige våben uden at få en sag på halsen, og indtil videre har det betydet, at Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har fået indleveret 251 våben, mens Midt- og Vestsjællands Politi har modtaget 160 våben, her er Roskilde dog ikke med i opgørelsen.

- Jeg synes, det er mange våben, og det er bestemt positivt, at så mange vælger at aflevere dem til os. Der må være en del våben derude, når vi på så kort tid får så mange ind, siger politiinspektør Thorkild Steen Jensen, der er leder af lokalpolitiet.

Maskinpistol fra 2. verdenskrig

Frit lejde aktionen er egentligt oprettet, fordi det per 1. juni blev ulovligt at have uregistrerede luft- og fjedervåben over 4,5 millimeter, men der er også blevet afleveret masser af andre våben. Af de mere spektakulære indleveringer er der kommet en maskinpistol, som er blevet brugt under 2. verdenskrig.

- Der er kommet flere gamle våben, og nogle af dem vil blive sendt til Tøjhusmusset. Langt de fleste af de indleverede våben ryger i en stor metalkværn, og så vil få blive undersøgt nærmere, siger Thorkild Steen Jensen.

Det er stadig muligt at aflevere sine våben til politiet. Aktionen fortsætter hele juni måned.