Det sker i weekenden:

Denne weekenden bliver både solrig og varm, og hvis ikke du lige skal på stranden, kan du blandt andet se flådestationen i Korsør eller DM i vindsurfing.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

LØRDAG

WAVES FESTIVAL 22.-29. august løber scenekunstfestivalen Waves Festival 2015 af stablen i Vordingborg. Programmet for kan nu ses online her. Festivalen har i år 19 internationale og tre danske kompagnier, som bringer scenekunst af høj klasse til Vordingborg. Festivalens tema i år er ’Inside Out’, hvilket betyder, at festivalen vender teateret, de vante omgivelser og aktører på vrangen og skaber fornyede konstellationer. Programmet byder på kunstnere fra tre forskellige kontinenter, og især det danseglade publikum får serveret en lækker menu. Således vil man, udover førnævnte Peeping Tom og Kabinet K, også kunne se frem til Al Seeds nyeste forestilling ’Oog’ om en soldat med granatchok, Claire Ducreux’s charmerende forestilling ’Poetic Refugee’ og de unge talenter fra L’Habeas Corpus Compagnie, der bogstavelig talt, vender op og ned på den virkelige verden i forestillingen ’Reverso’.
 
FORHINDRINGSLØB Lørdag den. 22. august afholder Holbæk løbe og motionsklub og Event4300.dk’ Hard as Hell’ på Holbæk fælled. Det er første gang, børn også har mulighed for at prøve kræfter med Ostackle race, som der er skudt rigtig mange op af de seneste år. Børneløbet begynder kl. 9.30 og forventes afsluttet senest kl. 10.45. De første voksne løbere vil blive sent afsted kl. 11.00, og efterfølgende bliver løbere sent afsted med 5 minutters mellemrum. Løbsstart er ved Multihuset på Arenavej 1, 4300 Holbæk. Løbet er for 15-115 årige, der vil udfordre sig selv på styrke og kondition. Vi anbefaler dog, at du har trænet inden. Der vil være kontrollører på ruten, der sikrer, at man gennemfører forhindringerne. Hvis man ikke kan gennemfører en forhindring, vil man skulle løbe en omvej eller få en anden udfordring. Prisen for at deltage er 275 for voksne og 100 kroner for børn. Læs mere her.

KNALLERTLØB Hvert år er der næstsidste lørdag i august et veteranknallertløb med udgangspunkt i Haslev. Løbet er efterhånden blevet et ret stort arrangement med cirka 100 veteranknallerter. Der kommer deltagere fra hele Danmark, og dagen begynder med fælles morgenmad ved Haslev Smørrebrød på Ringstedvej i Haslev klokken 8.30, hvor byens borgere kommer og kigger på alle de mange knallerter, inden starten går. Løbet i år er på cirka 100 kilometer, og ruten hemmelig indtil dagen. Læs mere om arrangementet her.

DM I VINDSURFING Lørdag lægger Rørvig land og vand til DM i vindsurfing. Klokken 11 begynder konkurrencen, der varer til ud på eftermiddagen og fortsætter søndag. Publikum kan følge med fra land ved Rørvig Sejlklub, Toldbodvej 85, 4581Rørvig.

GOKART MESTERSKABER I weekenden d. 22. og 23. august mødes alle landets Rotax-kørere på Korsør Kart Bane på Ørnumvej i Korsør. Her skal de dyste om årets Rotax DM og Rotax SM, og Korsør Kart Klub venter et meget stort antal deltagere. Otte klasser skal afvikles i løbet af de to dage, så såvel klubbens 630 meter asfaltbane samt depotområdet uden om, vil blive presset til det yderste. Det er lykkes klubben at leje et stort græsareal ved siden af banen, så her bliver der god plads til campingvogne og parkering for deltagere og publikum.

MARITIME KULTURDAGE Der er maritime kulturdage i Korsør, og der er masser af action på programmet. Dansk Sportsdykkerforbund afholder for eksempel Sjællandsmesterskaber i undervandsjagt ved Storebæltsbroen. Korsør Frømandsklub & Falck Sportsdykkerklub har fået tilladelse til at dykke efter affald på bunden af havnen, og både Frømandskorpset, Bomberydderne fra EOD, Redningshelikopter, Flådens LYNX Helikopter, Redningsbåden Fra Falck og Marinehjemmeværnet er klar til at vise grejet frem. Du kan se, hvad der er på programmet her.

JAZZ I PAKHUSET Den unge trommeslager Snorre Kirk har i de seneste mange år været en fast gæst på de internationale jazzklubber og festivaler, hvor han har gjort sig bemærket med nogle af de mest prominente artister i Skandinavien rangerende fra klassisk kammerjazz med artister som Magnus Hjorth Trio, Kristin Korb og Jesper Thilo. På det nye album ’Europa’ møder vi et orkester i sit livs form, der i den mellemliggende tid har haft tid til at modnes og udvikle sig i fællesskab, med et usædvanligt stærkt, personligt og swingende udtryk som resultat. Musikken er meget melodiøs og swingende jazz med klare forbindelser til de største jazznavne fra Miles Davis til Duke Ellington. Snorre Kirk og band spiller i Pakhuset, Nykøbing Sjælland lørdag klokken 11.

SØNDAG

BIOGRAFDAG Søndag kan man komme gratis i biografen flere steder i landet. Blandt andet i Glumsø, hvor der er en ekstra film på programmet. Tjek din lokale biograf og se, om de også er med på store biografdag.

HÅNDVÆRKERDAG Søndag den 23. august myldrer det med håndværkere på Frilandsmuseet i Maribo, når mere end 45 håndværkere stiller op og viser deres fag frem. Listen rummer alt fra tekstilhåndværk og kunsthåndværk til en stribe bygningshåndværkere, beslagsmed, falkoner, biavler og fåreavler, og dertil også den lokale fotograf, der tilbyder at tage portrætter i de gamle omgivelser. På dagen vil man også kunne se og høre et mobilt savværk arbejde for fuldt tryk, og der vil være folkemusik og - dans. Dagen begynder klokken 10 og slutter klokken16 på Meinckesvej 4.

VETERANFLYVNING 23. august indbyder Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk veteran- og modelfly til landsbyens nye hangar og landingsbane. Det bliver en dag med oplevelser for de historie- og teknikinteresserede, der kan opleve mange gamle, smukke fly lande og lette. Dagen vil også byde på flot modelflyveopvisning. Der er aktiviteter i Andelslandsbyen fra klokken 11 til klokken 17.

3-andelslandsbyen-gaar-i-luften.jpg